Nový ročník seriálu turnajů "Šťastné prasátko"

22.09.2013 21:25

Byl zahájen další ročník projektu - seriálu turnajů ve stolním tenisu spřátelených oddílů Chlístovic, Malešova a Zbraslavic pod názvem "Šťastné prasátko". Velkou novinkou je dohoda s novým družstvem v okresních soutěžích, stolními tenisty Močovické TJ, kteří se téměř jistě, podle dosavadních dohod, ještě letos připojí k serii turnajů Šťastné prasátko a budou tak čtvrtým účastníkem seriálu. Předpokládaný turnaj v Močovicích by se tak mohl konat již 2.11.2013. Všem dosavadním účastníkům a přátelům našich sportovní setkání bude co nejdříve upřesněno, zda tento termín bude potvrzen.

Prvním turnajem byla  "Sionská pálka" v Chlístovicích. Při pěkné účasti 23 hráčů byla odehrána soutěž jednotlivců i čtyřher.

Vítězem se stal přizvaný přítel ze Sázavy, Vladimír Táborský st., který v celém průběhu turnaje nepoznal porážku a svou zkušeností, nenápadným a přitom vysoce efektivním stylem v poklidu mířil k celkovému úspěchu. Ve finále si překvapivě a celkem jistě poradil s obhájcem loňského vítězství  Slá vkem Králem z domácího družstva. Třetí místo obsadili poražení semifinalisté Milan Král z Chlístovic a Milan Světlík ml. ze Zbraslavic.

Vláďa Táborský také významným dílem přispěl k úspěchu ve čtyřhře, když se spolu s Josefem Fuchsem ze Zbraslavic probojovali až do finále.V něm po několika zvratech v průběhu zápasu a po odvrácení dvou mečbolů pokořili elitní čtyřhru Zbraslavic A  - Fuchs Martin a Břečka Josef ml.

Pořadí po 1. turnaji je k nahlédnutí v záložce Stolní tenis - Turnaje