Velikonoční turnaj ve stolním tenisu

20.04.2014 20:36

Čtvrtý turnaj serie Šťastné prasátko na bílou sobotu 19.4. ve zbraslavické sokolovně uvítal celkem 17 hráčů, bojujících o konečné pořadí. Mírně slabší účast vyvážily výborné výkony a částečně i překvapivé výsledky. Prvně se do turnaje zapojili také hráči z Kácova.

Při menší účasti rozhodli pořadatelé herní systém upravit, a tak po klasické rozehře ve skupinách se druhá část  hrála na dvě porážky, což nakonec celou soutěž značně prodloužilo. Nicméně znamenalo to, že i jedna porážka nic nemusí řešit, a to se potvrdilo.

Již v průběhu skupinových zápasů došlo k několika zajímavým, až nečekaným výsledkům, např. bez porážky postupující Jirka Douda z Malešova, naopak slabší chvilka postihla Pepu  "Joudu"  Břečku, když dvakrát prohrál ve své skupině.

Finálová část - pavouk na dvě porážky - zaznamenal další skvělé výkony a pohledný pinec. Po bezproblémovém postupu z prvního kola narazil obhájce celkového prvenství z loňského ročníku Slávek Král na dosud rozpačitě hrajícího "Joudu"  Břečku. Ten utkání hrál mimořádně zodpovědně a po naprosto vyrovnaném souboji odcházel od stolu po pětisetovém boji jako vítěz. Pro S. Krále to znamenalo bojovat o další setrvání v soutěži s jednou porážkou.

Z druhého konce pavouka postupoval úspěšně Martin Fuchs, který vyřadil z hlavní linie Milana Světlíka, aby v dalším kole  potkal v semifinále  Pepu  "Joudu". Z vyrovnaného souboje hráčů, kteří se podrobně znají z tréninků, vyšel vítězně Pepa a čekal, jak dopadne druhá strana pavouka z kola poražených - kdo bude jeho soupeřem ve finále.

Zde Slávek Král narazil ve čtvrtfinále na Milana Světlíka, který jej definitivně vyřadil - druhá porážka znamenala pro obhájce předčasný konec v soutěži. Světlík pak v boji o finálovou účast znovu prohrál s Martinem Fuchsem, který tak mohl v krátké době odvést ve finále porážku Pepovi "Joudovi". 

Finále bylo plné zvratů, rychlých výměn, skvělých míčků i zbytečných chyb. Po  rychlém nástupu Pepy musel Martin  spíše dotahovat, a tak to bylo až do konce. Až v pátém, rozhodujícím setu, držel Martin lehký náskok jednoho nebo dvou míčků. Turnajová odveta se  ale Martinovi  podařila a zápas dovedl do vítězného konce. Vítězstvím si výrazně polepšil i v celkovém pořadí, ale na první tři to nestačilo. Druhým pořadím si do celkové tabulky také velmi polepšil Pepa "Jouda".

 Třetí místo v posledním turnaji stačilo Milanovi Světlíkovi k celkovému vítězství - přeskočil tak Vláďu Táborského, který dosud po třech turnajích jasně vedl a velikonočního turnaje se pro nemoc nemohl účastnit. Třetí  skončil nenápadně, ale úspěšně hrající Petr Somberg, kterému, po dobrých výkonech v předchozích turnajích, stačila na celkové bronzové umístění účast v osmifinále posledního turnaje.

Seriál  "Šťastné prasátko 2013-14 skončil. Ale jen na několik týdnů - již po letní přestávce se rozeběhnou boje nového ročníku 2014-15.

 

celkové výsledky a body v sekci :stolní tenis - turnaje